Hawaii paketerar för den närande resenären

Voluntourism - att åka till en plats för att göra nytta

Voluntourism på Hawaii

När vi trendspanade för ett år sedan såg vi tydligt hur det blir allt vanligare att vilja åka till någonting snarare än från någonting. I årets trendrapport spanade vi vidare kring platser och resande och såg att man inte bara vill resa till någonting utan att man vill vara en del av det man reser till.

Vi fick korn på den närande resenären och använde Malama Hawaii som ett gott exempel. På Hawaii bjuder man in den närande resenären att bli voluntourist och erbjuder konkreta, paketerade möjligheter för besökare utifrån att bidra och göra skillnad.

Det är alltfler som tröttnar på att se sitt flöde fyllas av den tärande resenären som gör resa på resa utan eftertanke och med den egna bekvämligheten i fokus. Men för att inte falla in i gamla hjulspår och boka den gamla vanliga solresean krävs det inspiration och smarta paketeringar tillsammans med förebilder som visar vägen. Hawaii visar på ett riktigt bra vis hur man kan göra.

Malama Hawaii är ett samarbete mellan Go Hawaii och lokala aktörer på öarna och en paketering där det ingår belöningar som gratis hotellnätter och rabatter gör det enkelt att boka voluntourism. Bland paketresorna finns det möjlighet att återplantera träd på svåråtkomliga platser, städa stränder och kustlinjer samt hålla efter vandringsleder.

Hawaii har allierat sig med idéella och kommersiella aktörer för att skapa insatser som behövs på platsen, får lokalinvånarna att må bra och som ger besökaren möjlighet att vara en närande resenär.

Läs mer och inspireras här:

–> Take a trip that gives back: Malama Hawaii
–> Have fun while making an impact: Voluntourism on Hawaii
–> Go Hawaii 
–> Ladda ned trendrapport 2022 för att läsa mer om den närande resenären

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in