Wikipedia spelar roll

Bra innehåll ökar antal gästnätter

Wikipedia spelar roll för din förmåga generera besökare

Wikipedia är en av de viktigaste informationskällorna på webben. Det är den femte mest populära sajten i världen och har omkring 14 miljarder sidvisningar per månad. Men hur påverkar tillgången på information konsumtionsmönster? Det har kartlagts i en omfattande studie av Marit Hinnosaar, Toomas Hinnosaar, Michael Kummer och Olga Slivko.

Studien består av ett test där man har lagt till text och bilder på slumpvis utvalda städer i Spanien – på olika språkversioner av Wikipedia. Fokus har varit på information som turister är ute efter såsom sevärdheter och saker att uppleva.

33% ökning av antal gästnätter

Resultatet visar att bara genom att addera runt 2000 tecken text (ungefär två stycken) och ett foto till en stads Wikipediasida, så ökar bokningarna. Antalet gästnätter ökade med i genomsnitt 9% under högsäsong på dessa sidor jämfört med städer i kontrollgruppen där ingen åtgärd vidtogs. Effekten märks tydligast på sidor som från början hade undermåliga beskrivningar – på vissa sidor så mycket som en 33% ökning av antalet gästnätter. Medan de städer som redan hade välutvecklade Wikipediasidor inte nådde någon effekt alls.

Så det är med andra ord hög tid att se över hur din plats presenteras på Wikipedia.

Tipstack till Joakim Jardenberg och Mattias Karlsson Sjöberg.
Här kan du ta del av studien

Vill du få våra trendspaningar och nyheter?

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in