Travel Tech 2019

Hur kan turist-och resebranschen dra nytta av digitaliseringen?

Event lyfte framtidens utmaningar inom turism och resande

Dagens resenärer ställer allt högre krav på sin destination. Behoven är många: det ska vara enkel tillgänglighet, snabba bokningslösningar och pressade priser. Samtidigt ökar förväntningarna på destinationerna. Allt fler söker autentiska upplevelser, med fokus på att resan ska vara hållbar och klimatsnäll. I samma takt som resenärer utvecklar nya tillvägagångssätt när de söker efter upplevelser, måste hotell-och resebranschen hänga med i de digitala utvecklingstrenderna. På eventet Travel Tech 2019, som hölls i Stockholm i början av maj, lyftes framtidens utmaningar inom turism, hotell och resande fram tillsammans med inspirerande lärdomar.

Prenumerera på Placebranders nyhetsbrev och få de senaste trendspaningarna inom platsmarknadsföring och platsutveckling! 

 

Två av besökarna på Travel Tech var Moritz Witter, grundare av reseplattformen Nordic Adventours, och Karolina Gerdin, som studerar affärsutveckling med inriktning mot besöksnäring vid Yrkesakademin.

Vad tyckte ni om dagen, Moritz och Karolina?

– Det var ett spännande och intressant event. Jag gillade det breda urvalet av talare, då man aldrig tröttnade på något specifikt ämne. Personligen hade jag gillat om det blivit lite mer tekniska detaljer inom vissa områden, men jag förstår att det inte var huvudsyftet med eventet, sammanfattar Moritz.

Det var ett intressant event som visar på vilka enorma förändringar turism och resande står inför idag, skriver Karolina.

 Mest fokus under dagen låg enligt Karolina på att visa hur digitaliseringen kan användas, snarare än på själva tekniken i sig. Och i bredden av talare var det enligt henne några som stack ut lite extra.

– Lisa Farrar från det digitala utvecklingsbolaget Eberry pekade på att det är viktigare än någonsin att komma nära kunden, och att våga testa ny teknik och nya samarbeten. En lika viktig pusselbit är dialogen och den mänskliga kontakten. Och Josefin Gillver från Explore China berättade att det är viktigt att aktivera sin varumärkesstrategi i vardag och handling – det är först då den får ett värde.

Hållbart resande

Flera av seminarierna handlade även om hur branschen ska möta de nya hållbara resemönster som ständigt lockar en allt större målgrupp. Enligt Karolina förklarade Anna Elofsson, doktorand i hållbart resande på Chalmers, det extra bra.

– Hon menade på att det handlar om att mäta och kommunicera upplevelser på ett nytt sätt, med faktorer som görvärdhet och klimatnytta, skriver Karolina.

Det finns en stor potential i den klimatmedvetna resenären som väljer närdestinationer, svemester och hemester.

– Karolina Gerdin

Inspirerande trendspaning

 Enligt Moritz Witter bjöd Travel Tech 2019 på flera insiktsfulla lärdomar och trendspaningar. Bland annat om hur analog hotell – och flygbranschen är, och om vilka utmaningar detta ställer på aktivitetsbranschen. Mest gillade Moritz när det under eventet blev fokus på tekniken – och på Google.

– Google kommer alltid att vara en viktig spelare i alla branscher när de bestämmer sig för att satsa. Jag tror att Google kommer utlösa stora förändringar de kommande åren. Bland annat tror jag att nya Google Travel kommer att bli ett rejält problem för Tripadvisor i framtiden.

För Karolina handlade eventets största lärdom om hur framtidens arbete kring platsvarumärken bör se ut.

– Marknadsföringen av destinationer och ett aktivt arbete med platsvarumärken kommer bli allt viktigare för framtidens upplevelser och en hållbar samhällsutveckling, skriver Karolina.

Placebranders Day 2019!

Nu är anmälan öppen till Placebranders Day 2019 i Värnamo! Boka in den 1 oktober i kalendern – det kommer att bli en inspirerande dag med föredrag, prisutdelning och en möjlighet att träffa platsmarknadsförare från hela Sverige. Dagen arrangeras i samarbete med Värnamo kommun.

Plats: Gummifabriken i Värnamo
Tid: Den 1 oktober kl.11.30-17.00 och efterföljande middag med prisutdelning av Placebrander of the Year 2019 kl.19.00-

Boka era biljetter och spana in programmet här! 

 

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in