Idea2innovation hjälper destinationer med idéutveckling

Idea2innovation syns alltmer i destinationssammanhang och Placebrander har därför bytt några ord med Idea2innovations VD Jakob Lindvall.

Jakob Lindvall Idea2innovation

Vad är Idea2Innovation?

– Idea2Innovation är ett entreprenörsdrivet IT-företag från Åre som utvecklat ett internetbaserat system för idéutveckling och innovationsledning.

Varför startade ni Idea2innovation?

– Vi visste vilken utvecklingskraft som frigörs när man engagerar många människor i utvecklingsprocesser mot gemensamma mål och såg samtidigt hur facebook och andra sociala applikationer revolutionerade vårt sätt att kommunicera med varandra. Så vi bestämde oss för att skapa WIDE, en social mjukvara som på ett engagerande och tillgängligt sätt involverar människor i hela utvecklingsprocessen, från idéinsamling till förverkligande.

Var finns ni och hur många är ni?

– Vår produkt finns i molnet och levereras till användare i hela världen. Förutom huvudkontoret i Åre så har vi kontor i Stockholm och Norrköping. Vi är 6 personer i företaget och ytterligare ett 20-tal personer hos nära samarbetspartners.

Varför passar WIDE särskilt bra för destinationer?

– En destination som vill utvecklas måste skapa en gemensam kultur som är öppen och bejakar hållbar utveckling. WIDE har visat sig vara ett framgångsrikt verktyg för att bidra till detta genom att det skapar en synlig, tillgänglig och systematisk utvecklingsprocess där alla kan bidra.

Vad ser du för övergripande trend vad gäller destinationsutveckling?

– Destinationsbolagen kommer att ta en tydligare roll som drivande inom utvecklingsprocesser. Det blir då viktigt att knyta till sig breda och kompetenta nätverk som sträcker sig utanför den egna destinationen och att ha en digital strategi för samverkan och kommunikation så att hela nätverket kan bidra.

Om du får önska dig något jobbmässigt för 2014, vad skulle det vara?

– Att fler destinationsbolag får upp ögonen för kraften som frigörs och möjligheterna som uppstår när man involverar många och jobbar systematiskt med idéutveckling och innovationsledning.

Placebrander önskar Jakob och hans kollegor lycka till i jämtländska guldgalan där de är ett av tre företag som är nominerade till Årets IT-entreprenör. Vinnaren koras den 14 november.

Idea2innovation

 

Relaterat material

Destination Uppsala lanserar idébank för besöksnäringen

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in