Madeira-baserat community för digitala nomader

I Ponta do Sol, en by på ön Madeira – har man startat ett community för remote work. Det finns plats för upp till 100 digitala nomader i byn och för att få vara med ska man stanna i minst 15 dagar eller om man vill; ända tills projektet avslutas i juni. 

Den som registrerar sig får vara med på exklusiva event, en lokal värd, man får vara del i digitalt community och så får man gratis kontorsplats. Den som vill kan även få hjälp med att boka ett boende. 

Digital Nomads Madeira Islands marknadsförs med hjälp av en webbplats och en youtube-klipp. Digitala nomader som redan finns på plats på ön berättar om varför de fastnat för att använda Madeira som arbetsplats. Vacker natur, ett klimat som ger vårkänslor året om, god mat och att man på ön inte har strikta lock-downs är saker som gjort att just de här digitala nomaderna fastnat för Madeira.

Digital Nomads Madeira

Vad är en digital nomad?

En digital nomad är ett begrepp för ett fenomen som kan jämföras med remote work men som inkluderar mycket mer livsstil och resande. Digitaliseringen har skapat möjlighet för frilansare att resa över världen och ta jobbet med sig. Från en laptop eller surfplatta sköter man sitt arbete från olika platser runt om i världen. Surfsemester på dagen, kontorsjobb efter solnedgången. Eller varför inte – topptur i svenska fjäll dagtid och frilansjobb framför brasan om kvällen. 

Nomad List

Blev du nyfiken kan du läsa mer om det här på Svenska Nomader och om du vill göra slag i saken för egen del (när det går att resa igen) finns det utvärderingar på Nomadlist.com. Det kan ju vara läge att ha koll på hur bra uppkopplingen är innan man drar iväg med jobbet i ryggsäcken. Vill du läsa mer om Remote Work har vi tidigare skrivit om The Remote Lab, våra svenska experter på platsoberoende arbetsliv.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in