Talangattraktion med plats och livsstil i fokus

Bron Innovation rekryterar talanger med eventet Norrlängtan i samband med Friluftsbyns Vinterfest i Höga kusten

Norrlängtan

Att attrahera och rekrytera talang inom områden där efterfrågan är stor kräver lite fler knep än bra lön och avtal. När en stor mängd arbetsgivare vill åt en begränsad kompetens blir helhetskonceptet viktigare. Vi har spanat på ett initiativ där geografisk plats, längtan och livsstil får större fokus än arbetsplatsen. Dessutom inkluderas talangernas partners i konceptet.

I maj arrangerade Bron Innovation sin första upplaga av Norrlängtan.

I vinter kommer eventet tillbaka, fast med nytt namn. Det blir en festival; Nature’s Calling som arrangeras på Friluftsbyn i Höga kusten. Västernorrland är en IT-region med stark tillväxt och många högkvalificerade jobb inom IT. Därtill finns det arbetsgivare som månar om att människor ska hitta en balans mellan jobb och privatliv och Nature’s Calling blir en kontaktyta mellan talanger med företag.

Nature's Calling höga kusten

Systemutvecklare som är intresserade av livet i Good Tech Region, Västernorrland, kan ansöka om en plats till eventet i samband med Nature’s Calling. Under eventet får de träffa rekryterande bolag, delta i seminarium och prova på friluftsaktiviteter. Därtill blir det fest och underhållning och förhoppningen är att de utvalda norrlängtarna ska få såpass bra känsla för möjligheter, aktiviteter och drömmar på platsen att de väljer att flytta till regionen för att arbeta. 

Den som väljs ut får ta med sig sin partner som erbjuds möjlighet att skicka in sitt CV för att få hjälp med kontakter för eventuella arbetsgivare inom området. 

Ansökan är inte öppen ännu men den som arbetar som systemutvecklare och är nyfiken kan hålla ett öga på Norrlängtans webbplats och på Good Tech Regions instagramkonto.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in