Perpetual Planet + Everest + Spark AR + Instagram

Är du sugen på att ta en paus på Mount Everest, fast utan tunga ryggsäckar och anpassning till hög höjd?

National Geographic har använt Instagram och Spark AR, augmented reality, för att du med ett par klick på telefonen ska kunna förflytta dig till en av världens mest omsnackade platser. Med hjälp av ett instagramfilter kan du dra på dig full mundering och ta en selfie tillsammans med expedition Perpetual Planet från National Geographic och Rolex som besteg Everest för att installera världens högst belägna väderstation.

Base Camp Everest Perpetual Planet

När du startar det interaktiva filtret befinner du dig på låg höjd – klädd som en bergsbestigare och om du öppnar munnen ser du din andedräkt. Om du flyttar telefonen eller swipear runt kan du få 360 graders panoramabilder och du kan välja olika platser genom att klicka på de gula plupparna i filtret. Du blir mer och mer påklädd ju högre upp du kommer och både vind och snömängd ökar, men du får ha ett par-tre sekunders tålamod, det tar lite tid innan platsbytet funkar.

Det här är ju typiskt kul underhållning för alla oss som jobbar hemifrån och behöver en paus. Och även om det är en aning enklare så är det roligt att det där som var en VR-upplevelse för journalister för fyra år sedan nu är för varenda kotte som har Instagram.

Bakgrunden till den här underhållningen är Perpetual Planet – ett hållbarhetssamarbete mellan National Geographic och Rolex och där är det kanske inte lika underhållande utan väldigt på riktigt och väldigt viktigt – man kombinerar den senaste forskningen med bland annat visualisering och storytelling för att ta reda på hur och hur fort mänsklig klimatpåverkan förändrar regnskog, berg och hav.

 

Vill du testa? Om du läser på en telefon kan du klicka här så startas AR-kameran i din Instagram-app.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in