Placebrander växer: Hej Madeleine!

Madeleine Norum har en bakgrund som VD, turistchef och projektledare och hon har i sann gig-ekomonomi-anda redan hunnit arbeta ett tag med oss på Placebrander. Hon är en van processledare som får saker att hända, som brinner för platsutveckling och som har världens charmigaste värmländska. Vi är väldigt stolta att vi har henne med oss när vi växer.

 

Jag har alltid brunnit för resor och besöksnäring.

 

Madeleine har arbetat som process- och projektledare i 20 år. Hon läste turismvetenskap på högskolan i Östersund, som nu är Mittuniversitetet, och sedan dess har hon arbetat med platsutveckling och besöksnäring på många vis.Hon har bred erfarenhet med såväl uppdrag att utveckla Stockholms skärgård till marknadsföringsuppdrag för att få folk att flytta till Värmland samt en rad analys- och utredningsuppdrag.

 

Jag tycker det är spännande med processer där många människor är med och bidrar till något gemensamt.
Att många personer är med och tar ägandeskapet i en process och att se det ta fart ger mig drivkraft.

 

Du som har följt Placebrander ett tag kanske har stött på Madeleine i arbete med Roslagens varumärkesplattform, Tingsryds kommun eller med Kronoberg. Hon har också arbetat med trendspaningen i vår Trendrapport 2021. Just nu arbetar Madeleine även i uppdrag inom eget företag, bland annat med att utveckla en cykelled runt Vänern. Hon berättar att arbetet med cykelleden är en rolig process som involverar 13 kommuner, flera turistorganisationer, Trafikverket och många tjänstepersoner och politiker. 

Process och projektledare Madeleine Norum

Jag tror på att kommunicera på ett enkelt sätt.

 

Madeleine tror på enkel kommunikation och snygg paketering men är noga med att förklara att det som verkligen gör skillnad är det arbete som inte syns utåt. Det måste finnas faktaunderlag för allt som görs för att man ska kunna få med sig alla som behöver vara med i platsutvecklingen. 

Privat är Madeleine en aktiv person. Hon cyklar, paddlar, åker skidor och tycker om friluftsliv. Och konst. Konst och kultur är oerhört viktigt både på hemmaplan och på resande fot. Hon reser gärna, det blir mycket Europa, och då är konst och det aktiva livet en röd tråd. På frågan om hon har en plats hon gärna återkommer till blir svaret nej med möjlig reservation för ett ställe i Österrike.

 

Livet är för kort för att jag ska hinna uppleva alla platser jag vill till, jag vill åka till nya platser varje gång. 

 

Madeleines tre tips till dig som arbetar med platsutveckling:

  1. Lokal förankring är superviktig
  2. Satsa på aktivt ägandeskap
  3. Få med dig politiken

 

Att vi får med oss Madeleine och hennes kompetens in i Placebrander är oerhört värdefullt och du är allra varmast välkommen att höra av dig till henne eller någon annan i vårt gäng. 

 

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in