Sharing Sweden: Swedish Design Movement

En digital utställning i Sara Kulturhus ska sätta Sverige på hållbarhetskartan

Swedish Design Movement – en digital utställning och verktygslåda

Nu lanserar Svenska institutet och Swedish Design Movement en digital verktygslåda med material som kan användas för att sätta Sverige på en internationell designkarta med fokus på hållbarhet. Syftet är att lyfta fram hållbart svenskt, hållbart, företagande i samband med internationella designevenemang och det som sticker ut är möjligheten att besöka en digital, virtuell designutställning i Sara Kulturhus.

Swedish Design Movement är en del av regeringens export- och investeringsstrategi. Initiativet samlar aktörer som går i spetsen för en hållbar omställning inom svensk design, mode och arktektur.

Swedish Design Movement Virtuell Utställning

Den virtuella utställningen heter  “Swedish Design Movement – Leading the way” och kompletteras med en verktygslåda bestående av pressutskick, instruktioner för användning och pressbilder.

Utställningen lyfter fram det som är ledande inom svensk innovationsarbetet på temat design, arkitektur och mode. Besökaren kan navigera runt i en realistisk, digital version av Sara Kulturhus. Inne i byggnaden finns en utställning där arton svenska företag som arbetar inom möbler, produktdesign, mode och arkitektur ställer ut 3D-modeller och filmer. 

Sharing Sweden

Verktygslådan presenteras lite närmre via zoom den 6 september och den 20 september.  Du hittar både mer information och zoomlänkar om du klickar dig vidare till www.sharingsweden.se. Där finns hela verktygslådan tillsammans med pressmaterial, länkar och instruktioner.

Du hittar den virtuella utställningen här (jo, vi lovar – den är verkligen värd ett klick) och Instagramkontot här.

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in