Sofia Mård Ek förstärker Placebranderteamet

Påbörjar sin nya tjänst i augusti.

Sofia Mård Ek kliver in som anställd på Placebrander

Du som följt med oss på Placebrander ett tag känner säkert igen vår nya kollega och sylvassa varumärkesstrateg Sofia Mård Ek. Efter att ha anlitats som huskonsult i flera av Placebranders uppdrag kliver hon som anställd i augusti.

Tillsammans med Placebrander har Sofia genomfört platsvarumärkesprocesser för bland annat Lidköping, Katrineholm, Vännäs och Trelleborg. Hon har över 15 års erfarenhet inom affärs- och konceptutveckling och marknadsföring. Med en bakgrund från mediabranschen, där hon bland annat har arbetat som projektledare på Kanal 5s konceptavdelning, är hon van att facilitera workshops och leda kreativa processer.

– Vi är så glada att Sofia blir en del av Placebrander på riktigt, efter ett långt och fint samarbete så känns det naturligt att ta detta steg. Sofia är en sprudlande, kreativ och kunnig person som är oerhört duktig på varumärkesarbeten, säger Anna Österlund, vd på Placebrander.

Nyckelspelare i Nässjös platsvarumärke

Sofia var ansvarig för implementeringen av platsvarumärket Nässjö då hon var anställd på Nässjö kommun. Placebrander anlitades då för att ta fram strategin och Sofia var alltså kund till oss på Placebrander. Sofia drev, på ett imponerande vis, arbetet med att ta platsvarumärket från strategi till action. I tät samverkan med både olika förvaltningar inom kommunen och aktörer i övriga samhället såsom företag och föreningar, är hon en starkt bidragande faktor till att Nässjös platsvarumärkesarbete ses som en fin förebild nationellt. Inspireras av hur Nässjö kommun implementerade sitt platsvarumärke

När Sofia jobbade på Nässjö kommun gästade hon Placebranderpodden för att prata om konsten att arbeta fram och implementera ett platsvarumärke. Lyssna på avsnittet här.  

Jag är så peppad på att ha fullt fokus på platsattraktion och platsvarumärken.. De senaste åren har jag jobbat som huskonsult i flera av Placebranders uppdrag och känner att jag vill göra ännu mer av den här sortens projekt och processer. De som känner mig vet att jag alltid vurmat för workshops och samskapande som format. Det är något speciellt med att få många människor att tänka och jobba tillsammans! Att dessutom få leda samskapande kring koncept och varumärken som utvecklar platser tycker jag känns extra roligt och intressant, säger Sofia.

 

Tre tips från Sofia till dig som vill implementera ett platsvarumärke

  1. Fokusera på att GÖRA saker (evenemang, projekt, nätverk) snarare än att fastna i loggor och kommunikation. Utveckla platsen på riktigt och kommunicera det ni gör.
  2. Våga släppa platsvarumärket fritt. Uppmuntra företag och föreningar att använda sig av varumärket vid rekrytering eller andra olika sammanhang. Lyft goda exempel och sprid det positiva som händer kring platsvarumärket. Man får ingen fart med för många pekpinnar.
  3. Involvera barn och unga på platsen. Låt platsvarumärkesplattformen inspirera till konstprojekt i skolan. Bjud in barn och unga att komma med sina idéer. Eller allra helst – vad händer om de får ansvara för en del av budgeten?

Sofia är baserad i Nässjö men kommer att arbeta med Placebranders kunder i hela Norden. Hon börjar sin nya tjänst i augusti men är redan involverad i flera spännande uppdrag.

Om Placebrander

Placebrander grundades 2013 och har genom åren spridit kunskap om platsattraktion genom konsulttjänster, utbildningar, events och trendrapporter. År 2020 bestämde sig Placebranders ägare för att växa och har sedan dess ökat antal anställda och därmed också möjligheten att jobba med fler och större uppdrag. Kunderna finns i hela Norden och är allt från kommuner och regioner till fastighetsägare och enskilda stadsdelar, kvarter och besöksmål. På Placebrander finns experter inom platsutveckling och platsmarknadsföring.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in