Vi tipsar om

bra poddar om platser

Sommarlyssning för platsnördar

Sommar och sol. Lediga dagar. Lite mer tid för att vidga sina vyer med inspirationslyssning. Platsnördar som vi är har vi såklart sammanställt en liten lista på sådant vi gärna lyssnar på. Är du precis som vi en platsnörd? Dig in!

Vertikala samtal med Charlotta Mellander och Josefina Syssner

Samtal mellan Charlotta Mellander, professor i Nationalekonomi på Jönköping International Business School, Jönköping University, och Josefina Syssner, biträdande professor på Linköpings Universitet. Samtalet handlar om stad och land, om glesbygd och urbanisering, utflyttning och inflyttning och försöker svara på den ofta ställda frågan om vi ser en början på en ny grön våg. Lyssna här!

Den enda frågan, Kapitalet

Brukar du ställa en massa frågor till dina målgrupper? Det undersöks på längden och tvären. Men visste du att det finns en fråga som är viktigare än alla andra? En fråga som kan avgöra hur bra det kommer gå för dig? Det här är inte en podd om platser, men en podd som vi tror kan vara välgörande att lyssna på för en platsnörd. Det är när vi inspireras av andra branscher som stora saker kan uppstå. Lyssna på grymma podden Kapitalet här!

När det slutade regna i Borås

En favorit i repris, men storyn är fortfarande lite aktuell för dig som funderar på hur du ska knäcka din plats attraktionskraft. Inspireras av Borås resa!

Ljudet, bilden och filmens destination – enligt Erik Sellgren

Slut ögonen och hör den. Staden, skogen eller havet. Hur ofta gör du det. Stänger av och låter dig uppfyllas av den audiella upplevelsen av en plats? Det borde vi göra oftare enligt Erik Sellgren som nördat ner sig i ljudet, bilden och inte minst filmens roll i attraktiviteten för en plats. Lyssna på Destinationspodden här!

Can individuals make a difference? (eng)

Kan enskilda individer påverka bilden av ett helt land? Lyssna till platsgurun Simon Anholt i podden People, Places, Power som han driver tillsammans med professor Nick Cull. Lyssna här!

Placebranderpodden

Vår egen kunskapstörstande podd om platsmarknadsföring. Placebranders Helena Nordström och journalisten Håkan Montelius lär dig allt du behöver veta om platsmarknadsföring. Spännande gäster från öar, besöksmål, kommuner och regioner. Samtal om vad som skapar attraktion kring en plats och genererar invånare, besökare och investeringar. Du serveras allt från forskning till konkreta exempel. Lyssna på Placebranderpodden här!

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in