Stjärnklappar i Eksjö och Vimmerby

Den som handlar julklappar med märket Stjärnklappar i Eksjö och Vimmerby är en del av det begrepp vi myntade under pandemin: empatiekonomi. Det beskriver hur vi i kristider strävar efter att arbeta i gränssnittet där kund, människor och planet gynnas tillsammans som det egna bolaget.

Även i juletider är vi mer benägna att arbeta med empatiekonomi och och Stjärnklappar är ett konkret exempel på tillämpning. Initiativet är ett samarbete mellan kommunerna i Eksjö och Vimmerby. Med medel från Astrid Lindgrens Hembygd har ett Eksjö och Vimmerby påbörjat projekt som ska stötta lokal handel och besöksnäring påbörjats och Stjärnklappar är startskottet.

Julen står också för omtanke och givmildhet. I år kommer handeln och besöksnäringen att märka upp produkter och tjänster som bidrar till något gott när du köper dem. Det kan vara närproducerade produkter eller att en del av vinsten skänks till välgörande ändamål.

 

Pelle Nelzén, ordförande för Eksjö handel.

 

 

 

Stjärnklapparna beskrivs som början på ett långsiktigt initiativ för en mer omtänksam och hållbar vintersäsong. Kommunikationen knyter an till de sagor som förknippas med platsen och dessutom bjuds invånarna in att komma med idéer till en ny vintersaga.

Stjärnklappar empatiekonomi

Stjärnklappar är ett fint exempel både på hur kommuner kan samarbeta och hur det går att använda sig av empatiekonomi för att bidra till en bättre värld.

Du hittar webbplatsen för Stjärnklappar här och du kan följa instagramkontot här.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in