Norrländsk trätradition skapar unikt landmärke

The Wood Hotel blir ett varumärkesbyggande landmärke i Skellefteå

I dagarna öppnar The Wood Hotel i Skellefteå. Hotellet finns i en av världen högsta träbyggnader och ligger centralt placerat i staden. Det är inte mindre än tjugo våningar högt och har över 200 rum. Förutom konferens- och mötesrum rymmer byggnaden även Sara kulturhus och en stor kongresslokal som rymmer upp till 1200 människor. 

Byggnader som sticker ut och är unika är viktiga för platsvarumärket. Ikoniska byggnader skapar dessutom en stolthet hos invånarna och det stärker varumärket hos en plats om det finns landmärken att associera platsen med. Paris har sitt Eiffeltorn, Malmö har Turning Torso och nu har Skellefteå The Wood Hotel – en byggnad som manifesterar platsens unikhet och tillgångar.

Den höga byggnaden är ett klimatklokt hus som är producerats lokalt av skog från regionen. Det knyter an väl till Skellefteås långa tradition inom träbyggande. Solceller och effektiv energianvändning bidrar ytterligare till att minimera husets klimatavtryck. Ett samarbete med Skellefteå Kraft och ABB gör att man minimerar förbrukningen av helt förnybar energi.

The Wood Hotel

 

Hotellet som är ritat av White arkitekter rymmer också tre  temarestauranger, en skybar med takterass och ett spa med norrländsk panoramavy. Och på tal om vy har många av hotellrummen milsvid utsikt över Skellefteå med omnejd.

“Jag är uppvuxen här i Skellefteå, och att få förtroendet att leda den här etableringen är drömprojekt för mig. På platsen där jag som barn tog bussen ska nu flera tusen gäster välkomnas. Det är extremt fascinerande att följa hur hotellet växer fram, och jag ser fram emot att få skapa inspirerande helhetsupplevelser för våra gäster tillsammans med mitt team och våra partners”

 

David Еberg, hotelldirektör på The Wood Hotel by Elite.

När vi släppte vår trendrapport i början av året pratade vi om Northvolt-effekten och här är ett bra exempel på hur det skapas ringar på vattnet i samband med etableringar. Folk drar folk och företag drar företag. Och vi på Placebrander är inte sena att hänga på – vi har förlagt Placebranders Day 2022 till Skellefteå och reserverat plats för deltagarna på just The Wood Hotel.

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in