Upptäck Jämtland: community, karta & sajt

En av finalisterna i Placebrander of the Year 2022

Upptäck Jämtland

Upptäck Jämtland Placebrander of the Year

När eldsjälarna tar saken i egna händer

Eldsjälar och ambassadörer är viktiga inom platsutveckling. Sara Gärdegård och Sofie Nilsson upplevde att det saknades ett enkelt sätt att hitta guldkornen i Jämtland och tog saken i egna händer. De skapade Upptäck Jämtland med hjälp av ett community, en karta och en webbplats. Dessutom bjöd de in andra eldsjälar och ambassadörer som fick lyfta fram sina guldkorn lite extra på sajten.

Community

Först skapades ett community där människor med liknande intressen kunde utbyta erfarenheter med varandra och hitta kompisar att upptäcka Jämtland tillsammans med. Facebookgruppen har idag över 3500 medlemmar.

Google Maps

Jämtländska utflyktsmål sammanställdes på en karta i Google Maps. Det började med kategorierna vattenfall, vandringsleder och badplatser, alla med en specifik färg och symbol. Efterhand har fler kategorier adderats och nu finns det även grottor, gastronomiska upplevelser och caféer. Kategorierna och kartan underlättar för besökaren att upptäcka nytt i Jämtland.

Upptäck Jämtland på Karta

Webbplats & ambassadörer

Kartan med utflyktsmål fylls koninuerligt på med nya platser att upptäcka. Några av guldkornen bland de utpinnade besöksmålen har lyfts fram på en sajt. På sajten kompletteras ett axplock av guldkorn med information kring hur man tar sig dit och annat som kan vara bra att veta på förhand. Via sajten kan besökare tipsa om sina egna smultronställen och dela med sig av bilder. Därtill fick fler ambassadörer från Jämtland skriva varsitt blogginlägg till sajten där de får berätta om sina guldkorn.

Upptäck Jämtland ambassadörer

Samarbeten & resultat

Förutom samarbeten med ambassadörer för jämtland har Upptäck Jämtland samarbetat med Destination Östersund och några av Jämtlands kommuner. Upptäck Jämtland har skapat en bucket list för varje kommun i Jämtland, en insats för att inspiera jämtar att upptäcka både sin egen och grannkommunerna. Förutom en karta som fortfarande går att fylla på kunde Upptäck Jämtland efter fyra måndare i skarpt läge rapportera 3500 communitymedlemmar på facebook, 62 000 sidvisningar på webben och 100 000 besökare på google maps. 

Vår jury har valt ut Upptäck Jämtland som en av fem finalister i Placebrander of the Year 2022. Vem som vinner får vi reda på i samband med Placebranders Day i Skellefteå i januari.

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in