Vad har Äppledalen, Knäppingsborg och Covent Garden gemensamt?

Mikrodestinationer är ett sätt att samarbeta inom en destination

Vad är en mikrodestination?

Begreppet mikrodestination används för att beskriva en begränsad del av en större destination. En destination i destinationen helt enkelt.

Det blir allt vanligare att arbeta med att identifiera och utveckla sina mikrodestinationer. Initiativ kan komma från av destinationsbolag eller från företagare och verksamheter som verkar på en gemensam plats.

En typisk mikrodestination kan vara ett mindre område där företagare gått samman och börjat arbeta med ett gemensamt varumärke som paraply. Det kan vara ett kvarter, en by eller ett mindre geografiskt område.

Här är tre exempel på mikrodestinationer där företag samarbetar under ett gemensamt varumärke:

Som ett komplement till mikrodestination använder vi ordet nanodestination som beskriver en ännu mindre, rentav pytteliten plats. Du kan läsa mer om nanodestinationer här.

Foto: David Sury, Unsplash

Kommentarer

Destination Simlångsdalen

24 oktober 2023 11:45

att vara en mikro destination är inte alltid det lättaste Speciellt om det ligger på landsbygden.

Vi har helt klart en mikro destination 14 km utanför Halmstad men för alla är vi rena landet. Vi får ofta frågan Varför åker man hit ? havet finns ju på andra sidan.
Däremot har vi Hallands största sevärdhet Danska Fall och stans bästa vandrings leder.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in