Ny VD

för Placebrander

Anna Österlund ny VD för Placebrander

Från 1 januari 2024 tar Anna Österlund över VD-rollen efter Placebranders grundare Helena Nordström. Anna kommer tillsammans med teamet att fortsatt utveckla bolaget i enlighet med strategin. Helena kommer att öka sitt fokus på affärsutveckling och nya marknadsmöjligheter.

Anna Österlund började på Placebrander 2015. Hon tog med sig en gedigen erfarenhet från besöksnäringen in i företaget och har sedan dess arbetat med samtliga aspekter av platsattraktion: att attrahera besökare, invånare och investeringar till en plats.

– Jag ser verkligen fram emot att leda Placebranders fortsatta resa. Vi är ett fantastiskt team där varje person har en nyckelroll i att utveckla och hjälpa våra kunder att stärka sina platser. Fokus för mig kommer vara att fortsätta bygga ett starkt team som driver utvecklingen i enlighet med strategin och alltid med kunden i första rummet, säger Anna Österlund.

Tillväxtplan och externa styrelseledamöter

Placebrander har en tydlig tillväxtplan med tillhörande strategi. Företaget är och kommer att förbli starka i att hjälpa kommuner, destinationer och regioner att attrahera invånare, besökare och investeringar. Utöver det kommer affären breddas och även inkludera aktörer i fastighetsbranschen som har målet att utveckla kvarter och stadsdelar.

Placebrander ägs gemensamt av Helena Nordström, Anna Österlund och Sofie Gunnarsson. Styrelsen består av ledamöterna Miriam Tjernström som är kommunikationschef på White Arkitekter och Niclas Söör som är grundare och VD på coworkingföretaget DOSPACE. Helena Nordström är styrelseordförande och Sofie Gunnarsson tar under våren plats i styrelsen istället för Anna som blir adjungerad VD.

Efter 10 år i samma roll känns det stimulerande att i vardagen få fokusera mer på affärsutveckling, samt vid sidan om det tydligare få gå in i rollen som styrelseordförande. Jag är så glad att Anna tackade ja till sitt nya uppdrag och hon kommer att bli en fenomenal VD för Placebrander, säger Helena Nordström.

I samband med att Anna tar över VD-rollen tillträder också två nya medarbetare sina tjänster. Det är Emma Bernholtz som är kommunikationsstrateg med erfarenhet från arbete med kvarter och stadsdelar, samt Art Director Rickard Heldemyr.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in