IKEA återbruk

Helt i linje med Eskilstunas platsvarumärke

IKEA öppnar sin första second hand-butik i Eskilstuna

Vi har helt enkelt gett oss tusan på att vi bättre än någon annan kan utveckla en långsiktigt hållbar stad där det är lätt att göra klimatsmarta val.

 

/EskilstunaEvolution

I Eskilstunas DNA finns klimat och hållbarhet med som viktiga beståndsdelar och för sitt arbete med hållbarhet vann de Placebrander of the Year 2019. Helt i enlighet med hur Eskilstuna kommunicerar och arbetar med sitt platsvarumärke öppnar nu IKEA upp sin allra första second hand-butik i ReTuna Återbruksgalleria.

IKEA öppnar i Eskilstunagallerian ReTuna

IKEA arbetar med att skapa ett sortiment där alla deras produkter, inom tio år, är tillverkade av förnybara eller återvunna material, designade för att återanvändas eller återvinnas. I ReTuna Återbruksgalleria öppnar man sitt minsta varuhus, bara sjuttiotvå kvadratmeter, men med stora möjligheter. Här kommer man att testa idéer för cirkulära och lönsamma affärsmodeller.

Vår planet är vårt gemensamma hem. Därför kan vi bara skapa en mer hållbar värld om vi gör det tillsammans med andra. Nu krokar vi arm med lokala aktörer som delar vår syn på hållbarhet för att få lärdomar som kan göra skillnad globalt.

 

/Jonas Carlehed, hållbarhetsschef, IKEA

Det här är ett bra exempel på att det lönar sig att arbeta långsiktigt och strategiskt med det DNA man har i sitt platsvarumärke. Har man gett sig tusan på något bra kommer andra att vilja haka på.

Läs mer:
Placebrander of the Year, vinnare 2019
Eskilstuna Evolution – filmen
Visit Eskilstuna om IKEAs etablering
SVT Sörmland om IKEA & ReTuna
EskilstunaEvolution, Eskilstunas kommunikationskoncept

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in