Smart Move Örebro vidareutvecklar konceptet till ny målgrupp

Örebroregionen vidareutvecklar sitt koncept The Smart Move. Kampanjen kompletteras med Örebros samlade erbjudande för personer mitt i karriären. Målgruppen är barnfamiljer, hemvändare och människor som vill behålla sina jobb – men få ut mycket mer av sin fritid.

Initiativet drivs av Business Region Örebro och Örebrokompaniet i nära samarbete med Handelskammaren i Mälardalen samt Örebro universitet.

Det här är lite ovanligt – det är relativt vedertaget att den som är mitt i karriären är svår att flytta på och därför är det sällan kampanjer rikas mot just den målgruppen. När det nya innehållet för The Smart Move skapades var arbetsnamnet talanger med barn – men fastän det är en vuxen målgrupp har man har behållt en lättsam och lekfull ton i text och bild.

Pandemin har tydliggjort vikten av livskvalitet och påskyndat den mellanstora stadens renässans. Små och mellanstora städer har mycket att erbjuda kontra storstäder, inte minst sett till kortare pendlingstid, närhet till naturen och mer tillgängliga bostadsmarknader.

 

Jenny Johansson, projektledare

 

Plattformen innehåller bland annat lokalt kända personer och olika typer av ambassadörer från Örebroregionen. Som delar med sig av sina egna erfarenheter av att bo, jobba och leva här ställt i kontrast till livet i stora städer.

Kampanjen frontas av Örebro universitets AI-stjärna och vicerektor Amy Loufti, framgångsduon i Period Pack och Boris René. Vi arbetar med profiler som kan visa upp mångsidigheten regionen besitter.

 

Johan Arvidsson, projektledare

Tanken med Smart Move är också att näringsliv, kommuner och andra aktörer ska kunna göra rekryteringskampanjer via moden platsmarknadsföring. Inom kort kommer den första kampanjen kopplad till sajten att lanseras.

Vill du läsa mer? Vi på Placebrander har tidigare spanat på The Smart Move. Vi har skrivit smällkaramellen till livstilsportal i ett tidigare inlägg och använt den som exempel i vår senaste trendrrapport med fokus på att attrahera invånare och investeringar som du kan ladda ner här.

 

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in