Praktik


Varför tar vi emot praktikanter?

Vi gillar att omvärldsbevaka och med fler ögon och öron kan vi lyssna in omvärlden än mer och än bättre översätta det till kunskap och inspiration för oss och våra kunder.

Vi vill alltid bli bättre. För att bli bättre behöver vi alltid lära oss nytt och få nya vinklar och frågeställningar inom vår bransch. Vi är därför övertygade om att varje praktikant vi tar emot gör oss ännu bättre med sin kunskap och sina frågor, och att vi förhoppningsvis får ge ny kunskap tillbaka.

Vi vill vara med och forma branschens framtida stjärnor. Därför vill vi gärna ge en plats hos oss där vi kan visa hur vår och våra kunders vardag ser ut, så att våra praktikanter sedan kan gå ut och göra stordåd när studierna är avslutade.

Vad har vi för förväntningar på dig som gör praktik hos oss?

Att du är nyfiken. Hos oss finns ingen klassisk vardag där samma saker upprepas gång på gång, utan varje uppdrag är en ny spännande utmaning. Med en dos nyfikenhet lär sig våra praktikanter att se möjligheter, fatta egna beslut och lita på sin magkänsla.

Att du agerar proffsigt. Hos oss är praktikanterna är självklar del i våra uppdrag och arbetar inte sällan även direkt mot kund. Vi litar på en professionell attityd när de representerar Placebrander.

Att du vågar säga både Ja och Nej. Vi är övertygade om att de som gör praktik hos oss kan mycket mer än de först ger sken av. Därför kommer vi att utmana dig att ta egna initiativ under tiden hos oss. Det är såklart alltid i en nära kontakt med handledaren och det är minst lika viktigt att våga säga Ja som att också våga säga Nej.

Vad kan jag som student förvänta mig av en praktik hos er?

Att du får en engagerad handledare som blir din primära kontakt under hela praktik-tiden. Även om du sannolikt är med i projekt som rör oss alla.

Att du får vara med och ta del av olika platsers utmaningar. Vi rör oss oftast i små och mellanstora kommuner och platser med sina styrkor och utmaningar. Uppdragen kan röra sig från ett enskilt föredrag till en omfattande platsvarumärkesprocess.

Att du får ta eget ansvar. Vi finns alltid till hands som handledare och medarbetare, men du kan förvänta dig att arbeta självständigt med varierade uppgifter som en del av teamet på Placebrander.

Varför kan vi inte alltid välkomna praktikanter?

Vi är ett litet bolag där vi arbetar olika hel- och deltid. Att handleda en praktikant är ett uppdrag vi tar på stort allvar och som vi verkligen vill kunna leverera god handledning i. Vi vet att det kommer ta tid för oss att lära känna varandra, att lägga upp en plan för tiden under praktiken samt att ha kontinuerliga avstämningar. Ibland finns tyvärr inte all den tid vi vill ge våra praktikanter, och då tackar vi nej för din och vår skull.

Jag vill gärna ansöka om att göra praktik hos er, hur gör jag?

Skicka ett mail till info@placebrander.se som innehåller följande

  • Lite kort introduktion om dig som person
  • Vad du studerar
  • När din eventuella praktik ska äga rum
  • Omfattning av praktiken med exempelvis förväntningar och studieuppgifter

Vad säger våra praktikanter om sin tid hos oss?

Trots att min praktikperiod var helt på distans kände jag mig otroligt välkomnad av alla på Placebrander. Det är högt i tak, alla delar med glädje med sig av sina erfarenheter och det finns inga dumma frågor. Man blir en självklar del av Placebrander och får mycket förtroende. Du får en trygghet i att ha en närvarande, engagerad handledare men vågar du också ta egna initiativ och visa framfötterna kommer du utvecklas otroligt mycket och bidra på riktigt.

Under min praktik fick jag göra allt från att vara med på workshops, sammanställa intervjusvar och blogga till att göra benchmark och analyser av kunders digitala kanaler. Det viktigaste jag tar med mig är vikten av att trendspana - se samband mellan olika trender och att applicera dessa i olika uppdrag och sammanhang.

Johanna gör sin (digitala) praktik hos mellan november 2020-mars 2021 och läser till vardags Konceptutveckling inom event och besöksnäring på IHM Business School.

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in