Norge lyfter fram sin unika tradition med arkitektur i trä

Från uråldrigt till modernt - upplev Norge ur ett träperspektiv

Visit Norway hyllar norsk trätradition

Vi har pratat mycket trä på Placebrander den senaste tiden. Trä är supertrendigt, hållbart och det byggs platser i trä på ett helt nytt vis. Samtidigt är trä ingenting nytt – människor har använt sig av materialet för att skapa byggnader och platser sedan urminnes tider.

Visit Norway har valt att lyfta fram norsk trätradition och arkiktektur och de unika platser som finns i landet på en kampanjsajt på svenska, helt dedikerad till träet som byggde Norge och skogen som fyller 75% av landets yta.

Trä är vår levande historiebok. Växande skog är jordens lungor. Trä har gett oss tak över huvudet i tusentals år.

 

 

Norsk trätradition på modernt vis Norsk trätradition på modernt vis

Hyllningen till träet är enkel och slagkraftig. Fakta, historik och exempel på unika träbyggnader och småstäder helt byggda i trä blandas med fotografier och bakgrundsfilmer som skapar längtan, reslust och ger inspiration till platser att besöka i Norge. Via sajten kan du ta dig vidare till uråldriga stavkyrkor, moderna kyrkor, småstäder helt byggda i trä, finansbyggnader och kojor med glampingkänsla för den moderna resenären som vill komma nära norsk natur.

Vill du veta mer?

–> Här hittar du sajten där Visit Norway hyllar den norska trätraditionen.
–> Läs vår intervju med Oskar och Miriam från White Arkitekter som arbetar mycket med trä.
–> Ladda ned vår trendrapport 2022 – där finns trä med som en av spaningarna.
–> Läs vår spaning på The Wood Hotel i Skellefteå.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in